Fen Lisesi

Bağ Koleji

Fen Lisesi

  • Fen lisemizin amacı; yetiştirdiği öğrencilerin Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazanmalarına katkıda bulunmak, geleceğin mühendislerini, doktorlarını, genetikçilerini, fizik adamlarını bilime kazandırmaktır.
  • Anadolu liselimizde yapılan çalışmalara ek olarak Fen Lisemizde, geleneksel ve tamamlayıcı ölçme araçları kullanılır. Ölçme-değerlendirme, öğrencilerimizin akademik performansı ile ilgili bilgilerin toplanması ve analiz edilmesidir. Öğrenme sürecinin farklı aşamalarında öğrencilerimizin neler bildiklerini, neleri anladıklarını ve neleri yapabildiklerini belirlemektedir. Öğrencilerimiz 9 ve 10. Sınıflarda laboratuvar ve uygulama ağırlıklı bir eğitim sürecinden geçerler. 11 sınıftan itibaren yoğun bir üniversite hazırlık süreci başlar.

Eğitim Koçluğu

  • Her öğrencilerimiz onları en iyi şekilde tanıyan eğitim koçları tarafından takip edilir. Eğitim Koçu; veli, öğrenci, sınıfı, öğrencilerinin dersine giren öğretmenler ve okul yönetimi ile etkileşime geçen güçlü bir aktördür.
  • Eğitim Koçu Bağ Kolejlerindeki zengin eğitim-öğretim hizmetlerini, öğrencinin bu hizmetlerden verimli bir şekilde yararlanması, velilerin yapılan çalışmalardan haberdar olup çocuğunun gelişimini izleyebilmesi, katıldığı faaliyetleri tanımasını sağlar.
  • Eğitim Koçu, öğrencilerinin akademik performansını, yetenek kulüplerindeki gelişimini kulüplere katılımını, arkadaşlık ilişkilerini, ailesiyle yaşantısını bilir. Bunun için; okul İdaresinin bilgi ve deneyimini, Ölçme Değerlendirme Biriminin ürettiği verileri, Rehberlik Bölümünü, K12 İnteraktif Sistemini, branş öğretmenleri ile kendi gözlemlerini ve değerlendirmelerini kaynak olarak kullanır.
Bağ Koleji

Hemen Kayıt Ol

    Dil Hazırlık Sınıfı

    • Bölgenin tek dil hazırlık eğitimi veren okulu olarak 11. Sınıftan itibaren TYT konulara ek olarak haftalık 18 saat YDS hazırlık dersleri görmektedirler. 12. Sınıf itibariyle 20 saat olarak işlenen YDS derslerimiz Kurmay ve YDS PUBLİSHİNG yayınları tarafından desteklenmektedir.

    • Yabancı Dil (İngilizce-Almanca-Rusça)

    • Öğrencilerimizin akademik hedeflerini ve kariyer planlamalarını gerçekleştirmelerine yardımcı olurken yabancı dilin de ne derecede önemli olduğunun bilincindeyiz.
    • sınıf öğrencilerimizi dönem başında gerçekleştirdiğimiz sınavlarla, bulunduğu seviyenin bir üst seviyesine hazırlıyoruz. Eğitim dönemi sonunda ise başta 9.sınıflar olmak üzere lise kademelerinde yer alan tüm öğrencilerimizi dünya çapında geçerliliği olan Cambridge ve IELTS sınavlarına alanında uzman öğretmen kadromuz ile hazırlamaktayız. Üniversiteye hazırlık amaçlı sürdürdüğümüz akademik çalışmalar yanı sıra uygulamalı dersler ve etkinliklerle yaşanabilir dil eğitim sunuyoruz.
    • Sene sonu yapılan PET, FCE ve IELTS sınavları öğrencilerimizin yeterliliklerini belgeleyerek üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarından muaf olabilmelerini sağlamaktadır.
    • Bununla birlikte, başarılı öğrencilerimiz almış oldukları sertifikaları ile dil bilgilerini sadece yurtiçinde değil yurtdışı yüksekokullarda kanıtlayabilmekte ve bu sayede lisans eğitimine yabancı dil engelini aşmış olarak başlamaktadır.
    • Öğrencilerimiz lise eğitimi boyunca 2. Yabancı dil olarak Almanca ya da Rusça dillerinden birini seçmektedir. Anadili Almanca yada Rusça olan öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilmektedir.

    Ölçme ve Değerlendirme

      • Lise kademesi, Ölçme ve Değerlendirme Birimi eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Eğitim süreci içinde hangi konuların yeterince öğrenildiğini, hangilerinde eksikliklerin bulunduğunu ve bu eksikliklerin neler olduğunu görülür. Ölçme ve değerlendirme süreci sayesinde, doğru ve etkili geri bildirimler verebilir, daha etkili rehberlik sağlanabilir. Bu nedenle, ölçme ve değerlendirme, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası durumundadır.
      • Her eğitim öğretim yılının başında uygulanan hazır bulunuşluk sınavı ile amaç; bir alt sınıftan bir üst sınıfa taşınması gereken temel kazanımların ne kadar hatırlandığını, öğrencilerin yeni öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını belirlemektir.

       

      • 9 ve 10. Sınıflarda ayda bir Türkiye Geneli Deneme sınavı, Her 2 hafta bir branş konu tarama sınavı uygulanır.
      • 11 ve 12.Sınıf öğrencilerine, ÖSYM-YKS sınavına hazırlık sürecinde gerçek deneyimler yaşaması ve eksik öğrenmelerini tespit etmesi amacıyla her hafta cumartesi günleri Türkiye Geneli TYT, YKS ve YDS uygulanmaktadır. Sınav sonrasında öğrencilerimizin eksik oldukları kazanımlar belirlenir ve K12 üzerinden bireysel olarak bilgi verilir, eksik kazanımların tamamlanmasına yönelik etüt planlaması yapılır.

    Rehberlik

    • Bağ Rehberlik Bölümü, anne-babalara, gençlere, çocuklara, öğretmenlere rehberlik; çözüm arayanlara destek, daha iyisi için uğraşanlara danışmanlık eder. Gelişimin sürekliliğini ve bütünlüğünü bilerek, öğrencilerin yaşam boyu gelişim ihtiyaçlarının karşılanmasını ve kendilerini gerçekleştirmelerini merkeze alırken, onları çevreleyen değişkenleri de çalışmalarına dâhil eder.
    • Öğrencilerimiz oryantasyon sürecinden itibaren tanımaya yönelik anket ve etkinlikler yapılır.
    • Her dönem en az bir kere amaçlı, plânlı bireysel görüşmeler yapılır. Öğrencinin, velisinin, öğretmenlerinin, okul yönetiminin isteği ve yönlendirmeyle de bu rutin görüşme dışında yapılan yüz yüze görüşmeler olmaktadır. Bu görüşmeler K12 sisteme de kaydedilmektedir.
    • Öğrencilerimize yıl içerisinde akademik takvimde yer alan seminer ve etkinlikler uzman rehber öğretmenlerimiz ya da işin uzmanı kişilerce verilmektedir.

    Sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Hemen Ara